Solenergi til hjemmene i Tanzania

Lions, Oslo/Bekkelaget og Ressurs & Miljø AS tar et krafttak!

Etablerer fullt solcelleanlegg ved barnehjemmet.

TaNo Trust får fantastisk hjelp av Ressurs & Miljø AS og Lions, Bekkelaget/Oslo.  Energirådginvingsfirmaet Ressurs & Miljø AS har gitt oss vederlagsfritt sin ekspertise i utvinning av solenergi til et kvalitetssikret solcelleanlegg for vår samarbeidspartner Moyo Mmojas barnehjem og gjestehus i Bagamoyo, Tanzania. – Og ikke nok med det, de organiserer også en innsamling blant sine kontakter, kunder og andre giverglade interesserte til paneler, batterier, invertere og øvrig elektrisk installasjon.

Til dette har også vår trofaste støttespiller igjennom mange år, Lions, Bekkelaget i Oslo, igjen vist sin giverglede og lagt inn hele 50.000 blanke kroner!

I Bagamoyo, Tanzania blir det mørkt ca kl 18.30 hele året igjennom og det er sjeldent under 20 grader om natta utendørs. Med en sol som har varmet opp husets murvegger hele dagen, er det betydelig varmere innendørs nattestid og vifter er en nødvendighet. Elektrisitet er svært kostbart i Tanzania og leveringen av strøm er svært ustabil. Strømmen kan gå når som helst og det gjerne når man trenger den som mest. Tidvis er den fraværende over flere dager.

Ved å bruke den stekende solen som energikilde, vil vi nå kunne vende om på situasjonen og utnytte den til å lyse opp mørke kvelder og kjøle ned varme netter. Dette gir muligheter for lekselesing, innendørsaktiviteter og sosialt felleskap utover kvelden – og ikke minst en sval og god nattesøvn. Alt dette, samtidig som organisasjonen sparer en betydelig summer penger som i stedet vil gå til å sikre god skolegang og gode oppvekstsvilkår i et omsorgsfullt hjem til et knippe av Tanzanias tidligere helt forlatte barn, er en fantasktisk gave fra Lions, Bekkelaget og Ressurs og Miljø AS og deres kontakter!

Ressurs & Miljø AS prosjekterer for levering av solcelleanlegg for de to av de tre boenhetene som danner barnehjem og Moyo Mmojas inntektsbringende gjestehus, samt organisasjonens kontor. Dette er et relativt omfattende anlegg, men enhetene som skal driftes har et mye lavere energibehov enn hva vi er vant til i Norge. Her trengs ingen oppvarming og matlaging gjøres på gass/kull, så solenergien vil utnyttes til gratis strøm til lys og vifter, kjøleskap og enkelte andre mindre elektriske apparater. Driften er derfor energieffektiv – og finansiering, etablering og vedlikehold av solcelleanlegget vil være overkommelig.

Bli med og støtt dette du også! Følg linken til Ressurs & Miljø’s nettsider