Velkommen til Moyo Mmoja Guesthouse

I Bagamoyo driver Moyo Mmoja et koselig, lite gjestehus til inntekt for organisasjonens arbeid.

– TaNo Trusts faddere, støttespillere og andre reisende til Bagamoyo er hjertelig velkommen!

Se gjestehusets egen nettside her!

Vil du besøke Tanzania for å oppleve swahili-kultur og se hvordan vanlige folk lever i en ganske typisk afrikansk småby, men ikke ønsker å ”trenge deg på” eller føle deg utilpass, så er et opphold på Moyo Mmoja’s gjestehus en gylden mulighet.

Gjestehusets fellesstue

Gjestehuset er åpent for alle og mange forskjellige folk fra Europa, USA, Israel og Japan bor der i kortere og lengre perioder. Dette er ofte studenter, prosjektarbeidere, sykepleiestudenter, backpackere og andre turister. En stor fordel er at huset har et enkelt, men velutstyrt kjøkken hvor du kan lage egen mat som du kjøper på markedet og i de små butikkene i sentrum. Hvis du ønsker å spise ute er det ansatte som kan vise deg de beste små serveringstedene med lokal mat eller veien til hotellene langs stranden.

Rommene har AC/vifte og myggnett

Gjestehuset ligger på en luftig liten høyde ca. 5 min fra sentrum av Bagamoyo. I tillegg til hovedhuset – som har tre soverom med aircondition og dobbeltsenger, to bad, kjøkken, stor stue og veranda –  finnes det et mindre hus med to koselige rom med dobbelsenger og egne bad. Gjestehuset har også en morsom og hyggelig tradisjonell hytte med dobbelseng og eget bad som mange liker svært godt. Vi i Tano Trust, Norge bor også på gjestehuset selv når vi er i Tanzania. Prisen ligger på +/- 100 NOK per natt avhengig av type rom, antallet personer på rommet og lengden på oppholdet. Henting på flyplassen eller andre steder i Dar es Salaam kan arrangeres.

Nyoppussede, rene bad

Bagamoyo er en rolig, middels stor landsby med historiske røtter. Det var en gang utskipsbyen for slaver som ble deportert, først til Zanzibar og så videre til Midtøsten og India. Det finnes et museum i Bagamoyo lokalisert ved det katolske misjonssykehuset og det finnes minnesmerker fra både Stanley og Livingstone. Det var fra Bagamoyo de reiste innover landet for å ”oppdage” Afrika og å finne Nilen’s kilde. Bagamoyo var forøvrig hovedstaden for det kolonitidens Tyske Øst-Afrika og mange bygninger finnes fortsatt fra den tiden. Ellers har Bagamoyo en laaang flott sandstrand (med og uten fancy hoteller).

Bungalow med to rom til høyre, og en ettroms bak

Gjestehuset er en inntektsbringende aktivitet som gir gode shillings i kassen for Moyo Mmoja. Dette er viktig for opplevelsen av å generere inntekter til seg selv og derav bli mindre avhengig av ekstern støtte fra oss i Tano Trust, Norge. Gjestehusdriften gir også gode kunnskaper i administrative rutiner og småskala næringsutviklingsprinsipper.

Gjestehusdriften gir mulighet for nordmenn og andre å besøke Bagamoyo og se behovene og hvordan vi hjelper. Dette gir mer nærhet til og åpenhet rundt prosjektene våre, noe som er viktig i en bistandbransje som får mye kritikk for at pengene ikke når fram til de som trenger det. Vi kan vise at det gjør det! Folk som har vært på besøk har blant annet sponset nybygging av det 3. familiehjemmet, innkjøp av kuer og støtte til Kiromo-prosjektets bygging av hus for husløse familier.

Se anbefalinger av gjestehuset på TripAdvisor.com!

Gjestehuset har besøk fra hele verden, hele året

NB! Respekt for familiefreden!
Faddere og andre som vil se Moyo Mmojas prosjekter i praksis må først ta kontakt med TaNo Trust. Kun slik vil det være anledning til å besøke familiehjemmene og se de ulike prosjektene. Fortrinnsvis vil besøk kun skje sammen med en av TaNo Trusts deltagere, hvis vi er tilstede. Det er viktig å respektere familiehjemmene og øvrige hjem i prosjektene som private hjem. Med dette ønsker vi å peke på og gjerne påvirke den økende tendensen til «elendighets-sightseeing» som finnes blant vestlige turister – noe mange mindre, lokale organisasjoner og institusjoner desverre ser seg nødt til å godta på grunn av de inntektene det ofte medfører.

Kjøre til Bagamoyo? Ok, klikk her 🙂

Spørsmål eller reservasjon?
Bruk skjemaet under

 [si-contact-form form=’3′]